#cookwithlove

228,926 Posts Share

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
resepi_dapur_cikwani. SAMBAL UDANG PETAI cara sis
bahan2
-udang
-petai
-segengam cili kering

SAMBAL UDANG PETAI cara sis bahan2 -udang -petai -segengam cili kering -bawang putih 5 ulas -bawang merah 3 biji -sedikit belacan *bahan di atas bland ya -3 sudu mkn sos cili -sedikit sos tiram -sedikit air asam jawa -gula,garam & perasa -bawang holland cara2 panaskan minyak goreng dulu udang skjp lepastu angkat ketepikn.guna minyak yg goreng udang tadi tumis bahan2 bland hingga pecah minyak bila dh elok pecah minyak boleh la masukkn sos cili,sos tiram & sesikit air asam jawa kacau sebati lepastu boleh la masukkn gula,garam & perasa td kacau sebati & boleh rasa sambalny bila dh cukup semua rasa boleh lah masukkn udang,petai & bwg holland kacau sebati x pyah lama2 sgt dh boleh ttp api🤗 #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani

Share 277 8
ni2k_. Masakanku hari ini .. mau masak apa bingung .. menunya yaa cuma itu2 a

Masakanku hari ini .. mau masak apa bingung .. menunya yaa cuma itu2 aja 😂😂😂 , telur ceplok di masak kuah kecap gini enak lho 😋😋 ... . Telur ceplok kuah kecap Cara : * ceplok telur .. sisihkan * tumis smp wangi bawang merah iris .. masukan cabe iris , beri kecap dan penyedap jamur .. tambahkan air , biarkan sampai mendidih * kmd masukan telur ceplok dan irisan daun bawang , masak sebentar saja .. angkat👍👍 . . #homecooking #masakanku #hobbimasak #berbagiresep #doyancooking #loves_cooking #eeeeeats #eatoftheday #instafood #foodsgram #foodphotography #fotomasak #cookwithlove #cookforfamily🏡🌳

Share 268 38
a_sa_mi91723. 今日は仕事が休みなので午前から更新☆先日の#ごはん記録 🍚
*雑穀ごはん
*青梗菜とえのきのスープ
*麻婆豆腐
*野菜のチーズ焼き
*苺

#ごはん記録 🍚 *雑穀ごはん *青梗菜とえのきのスープ *麻婆豆腐 *野菜のチーズ焼き *苺 麻婆豆腐でがっつりボリュームが出たので副菜は少なめにしています。 お豆腐は安く手に入るのでお財布助かるメニュー❣️ こちらは雪が本格的に積もり、ウィンタースポーツなんかを楽しめると良いのでしょうけれど、運動音痴なめんどくさがりにはなかなか難しく、、、⛄️ 出歩く範囲がいつも狭い気がします笑。 そんな私の最近の出没スポットは図書館📚お昼くらいから閉館まで自習室にいます。 3月からはまたジムにも通うので、来月は何か運動も出来たら良いな👯‍♀️✨ #献立記録 #献立 #麻婆豆腐 #料理 #料理記録 #節約料理 #家庭の味 #家庭料理 #おうちごはん #うちごはん #ごはん #ごはん日記 #愛情ごはん #家族ごはん #料理好きな人と繋がりたい #手料理 #デリスタグラム #管理栄養士 #栄養士 #おうちごはん部 #cooking #cookingram #cookwithlove #homecooking #food #foodstagram #foody #homecookfood #homemadecooking

Share 117 4
edafata. #bentoalyaaireena
 Easy peasy spicy fried pasta shells with ground bee

#bentoalyaaireena Easy peasy spicy fried pasta shells with ground beef n carrots in today's #lunchboxes..sweet oranges on d side 😉 Recipe : Pasta shells Ground beef Chopped onions Chopped garlic Carrots Spring onions Chopped red chillies Chopped cili padi Oyster sauce Kikoman soya sauce Chilli flakes Pepper Salt #lunchbox #lunchboxideas #bentoforkids #bekal #bekalsekolah #bekalanak #sarapanpagi #jemputmakan #sayamasak #gengbekel #bentomalaysia #gengbekel #teuko #bentoexpo #pastashells #sedap #jommakan #pasta #malaysianfoodie #makanan #pastagoreng #awakmakanape #butterkicap #foodmalaysia #cookwithme #cookwithlove

Share 148 18
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
resepi_dapur_cikwani. Sedap jga anak2 msti suka.sis ikut resepi ni ya,boleh la cuba buat nti

Sedap jga anak2 msti suka.sis ikut resepi ni ya,boleh la cuba buat nti🤗 ROTI SOSEJ KUKUS ja 😁 Bahan2: roti sosej sosej mayonis slice cheese Caranya: 1.roti sosej potong ditengah,jangan putuskan roti tu 2.roti sapu mayonis,letak sosej,letak slice cheese 3.kukus lebih kurang 3-5min info: *sosej terus dikeluarkan dari freezer xperlu dinyah bekukan sbb nnt bila dh kukus sosej akan lembut *slice cheese bole potong dua untuk sekeping tu ya *panaskan air kukusan sebelum kukus *bila dh siap kukus roti angkat dari kukusan dan bole di drizlekan dengan sebarang sos,contoh sos cili,tomato dan sebagainya 💯✔️mudah,cepat dan pantas sekian,terima kasih 😘😊 Kredit Resepi : yatie rahim #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani

Share 879 18
lluvs13. Leftovers from dinner tonight (Mississippi chicken, roasted potatoes,

Leftovers from dinner tonight (Mississippi chicken, roasted potatoes, & peas) will be lunch for my sister tomorrow. Love being back in NY and able to do little things for my family that help in small ways. New lunch video going up tomorrow. I had a productive day today & got 7 hours of work done editing & filming. #leftovers #dinner #eats #food #crockpot #goodeats #cookathome #cooking #nom #dinnerideas #easydinner #yum #eeeeats #tasty #familyiseverything #meatandpotatoes #sogood #mmm #cookwithlove #serveothers #meal #foodie #foodpost #foodpic #foodphotography #foodgasm

Share 190 16
ma_petite_vie_en_rose. Cookies \"à ma façon\" ☺
Recette de base des cookies americains de @cook

Cookies "à ma façon" ☺ Recette de base des cookies americains de @cookomix_com avec un granola maison selon @lyseyummix Delicieux!!! Avec un petit thé, après une petite promenade en bord de mer ( voir ma story)....enjoy the little things! 💕 . . . . . #cooking #cookies #patisserie #instacook #madebyme #granola #faitmaison #cookwithlove #instafood #sogood #recettefacile #recipe #bake #cook #easy #miam #gourmandise #goutertime #lovecooking #cooklover

Share 108 16
livingoutlaod. Some of my happiest moments in 2018 is any opportunity I have to make

Some of my happiest moments in 2018 is any opportunity I have to make large batches of tummakhoung for friends in the USA and villagers in rural Laos who doesn’t get to eat papaya salad with all the essential ingredients that makes it so yummy. I hope to make more tummakhoung for more people to enjoy in 2019. What’s your new year’s resolution? #biggest #tummakhoung #padekmaekesone #papayasalad #feedavillage #laos #laocuisine #laofood #village #somtum #tumsom #laoculture #laopride #salad #national #food #livingoutlaod #foodblogger #travelblogger #foodiegram #foodlover #cookwithlove #happy #smile #madeinlaos #jailaofoundation

Share 2680 45
rizthailand. Sos Merah Labu Thai,, siapa yg pernah guna ni msti tahu sos ni utk apa

Sos Merah Labu Thai,, siapa yg pernah guna ni msti tahu sos ni utk apa, sos ni utk buat bihunn goreng yg merah tu, daging masak merah, ayam mask merah ,,yummeyyy, guna sos ni terangkat habis ok! Harga =rm14satu botol tahan 2 bulan,, tak termasuk postage ok,!! Postage rm11 ,, so siapa berminat. Mcm biasa whatsup admin 0145098189 atau click.link kat bio ok !! #cookwithlove #instafoodie #foodgasm #luvCooked #homecooked #homemade #foodie #foodporn #food #alhamdulilalh #resepifakri #wajibCuba #sedapsangat #malaysia #food52 #foodbloger #foodblogg #malaysiafood #malaysian #foodphotography #foodtrip #foddiegram #thaipalmsugar #cookingwithhero #fakriicookingclass

Share 6 0
rizthailand. Maepranom Thai Chilli Paste Paste= rm18 
Sesuai utk buat Tom Yum!! Ras

Maepranom Thai Chilli Paste Paste= rm18 Sesuai utk buat Tom Yum!! Rasa dia Sedap Luarbiasa Thai Palm Sugar=rm9 Masakan Thai anda tidak lengkap jika tiada gula thai palm ni ok!! Harga dia atas tidak termasuk postage!! Postage rm8 500gram cepat2 dm or whatsup admin 0145098189 or click link kat bio ya cepat2 #cookwithlove #instafoodie #foodgasm #luvCooked #homecooked #homemade #foodie #foodporn #food #alhamdulilalh #resepifakri #wajibCuba #sedapsangat #malaysia #food52 #foodbloger #foodblogg #malaysiafood #malaysian #foodphotography #foodtrip #foddiegram #thaipalmsugar #cookingwithhero #fakriicookingclass

Share 13 0
hiddayah_88. Lunch.. 🤗 the mating tiger prawn 😅 sekor lagi.. tgh skodeng.. 😝🤣🤣

Lunch.. 🤗 the mating tiger prawn 😅 sekor lagi.. tgh skodeng.. 😝🤣🤣 #milktigerprawn #hhcookingstyle #hhairtangan #masakuntuksuami #cookwithpassion #cookwithlove

Share 6 2
noorainahmadmusbaha. Lunch hari ni..sup tulang, cili kicap, ikan pekasam goreng

#masakmasa

Lunch hari ni..sup tulang, cili kicap, ikan pekasam goreng #masakmasak #homecooked #cookwithlove #housewifelife #lunch

Share 4 0
sandra.schmidt1976. Guten Morgen 😊😀....einen wunderschönen Mittwoch wünsche ich euch 😊�

Guten Morgen 😊😀....einen wunderschönen Mittwoch wünsche ich euch 😊😀❤️🤗...heute mal mit Veedels Kaffee von der @koelnerkaffeemanufaktur 😊👌sehr lecker der Kaffee😊😋 #gutenmorgen #goodmorning #lecker #frühstück #breakfast #coffee #kaffee #food #foodie #foodblog #foodblogger #yummy #foodgasm #foodshare #picoftheday #fotografie #fotografieren #foto #foodphotography #photo #photography #love #cookwithlove #kölle #köln

Share 26 0

"Basil Chicken with fried egg" One of the Yummiest Thai curry which everyone would love to eat... I would recommend this to everyone to do try it out..... Its Just made of some basic ingredients.... Check out our Youtube https://www.youtube.com/watch?v=voldBfxEMMQ DM me for the Recipie. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔥Double Tap If You'd Eat This 🔥Turn On Post Notifications To See New Content ASAP ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Follow 👉 @yummiee_tummiee Follow 👉 @yummiee_tummiee Follow 👉 #yummiee_tummiee ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #yummiee_tummiee #basilchicken #jjthaistreetfood #SherrieSavorsTheCity #ThaiBasilChicken #FriedEgg #EggsSunnySideUp #SunnySideUp #BreakFast #Delicious #FoodVideo #ThaiFood #Thai #ThaiLand #thaicuisine #asianfood #foodblogger #homecooking #cookwithlove #family #foodie #foodfamily #lovetoeat #curry #easycooking

Share 46 6

Someone has been feeling better now Alhamdulillah but still resting at home today. Tomorrow back to school! As a mother nothing beats seeing my child getting back to his cheerful self and started having good appetite! “Mummy this is pedas but taste so good” while asking for nasi tambah 😂😂 Anyway this is just a 7 mins cook of •Ayam goreng kicap• (not including the goreng part) Recipe: Tumis bawang putih + bawang merah Tumis cili boh (Optional, only if you like your ayam kicap taste a bit pedas, I’m using sambal Kak Nor) Masuk kan sos tomato & kicap manis habhal (Can’t live without it! Masa stay in Paris always need to stock up) Masuk kan ayam yg telah digoreng tadi dan bawang besar yg dipotong bulat [Tak payah perasakan dgn garam gula pon sebab ayam dah masin perapan garam earlier and kicap habhal is already manis] Lastly, hias dengan tomato & daun bawang Voila, c’est fait! #lourvecook

Share 23 8
the_delicious_sambal.kl. Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda
Sambal Instant/Sambal Travel
Rea

Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda Sambal Instant/Sambal Travel Ready-To-Eat, korang mana yang suka pergi travel tu selalunya kan memang akan ada masalah..Masalahnya ialah tekak..Tekak Melayu yang kalau pg mana2 negara mesti nak pekena juga masakan rumah.. . So sekarang dah takde masalah dah, korang boleh beli Travel Set ni..Bila letak dalam travel pouch ni Sambal tak tumpah kat baju2 bila kita letak dalam luggage.. . Sis selalu problem bila dah buka sambal, pastu esoknya nak kena travel negara lain plak..mesti kena bungkus dalam plastik dgn sgala tisu getah semua pakai kononnya nak elakkan dari tumpah..End Up, tumpah jugak..😅 . So bila ada Travel Pouch ni senang, sambal kalau dah bukak letak balik dalam ni..cantik je duduk diam dalam tu..😋 . Travel Set will available soon..😍😍 Stay Tune..🤗 . #sambalbilis #sambaltumisbawang #sambaltumispetai #sambalberapiikanmasin #sambalberapiparu #sambalinstant #sambaltravel #sambalhomemade #sedapdimakan #sambalsedap #tempoyakikanbilis #sambaltempoyakpetai #cookwithlove #foodporn #sambalviral #delicioussambalmakuda

Share 5 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ezleendaesmaeel. Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda
Sambal Instant/Sambal Travel
Rea

Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda Sambal Instant/Sambal Travel Ready-To-Eat, korang mana yang suka pergi travel tu selalunya kan memang akan ada masalah..Masalahnya ialah tekak..Tekak Melayu yang kalau pg mana2 negara mesti nak pekena juga masakan rumah.. . So sekarang dah takde masalah dah, korang boleh beli Travel Set ni..Bila letak dalam travel pouch ni Sambal tak tumpah kat baju2 bila kita letak dalam luggage.. . Sis selalu problem bila dah buka sambal, pastu esoknya nak kena travel negara lain plak..mesti kena bungkus dalam plastik dgn sgala tisu getah semua pakai kononnya nak elakkan dari tumpah..End Up, tumpah jugak..😅 . So bila ada Travel Pouch ni senang, sambal kalau dah bukak letak balik dalam ni..cantik je duduk diam dalam tu..😋 . Travel Set will available soon..😍😍 Stay Tune..🤗 . #sambalbilis #sambaltumisbawang #sambaltumispetai #sambalberapiikanmasin #sambalberapiparu #sambalinstant #sambaltravel #sambalhomemade #sedapdimakan #sambalsedap #tempoyakikanbilis #sambaltempoyakpetai #cookwithlove #foodporn #sambalviral #delicioussambalmakuda

Share 11 0
more.doreh. hot hot sizzle just like our menu for lunch box today: ayam masak sera

hot hot sizzle just like our menu for lunch box today: ayam masak serai. korg lunch apa hari ni? dah tau ke nak makan ap esok? kalau x sure lg atau malas piker, meh la jamu mata tgk menu esok dekat ig kitorg. semudah 1,2,3. tempahan boleh dibuat sebelum 7pm pd hari sebelumnya... #minicatering #fooddelivery #tanpaajinamoto #makantengahari #bekalharihari #lunchbox #foodmakesmehappy #lunchboxaradamansara #lunchboxsubangjaya #lunchboxkelanajaya #lunchboxglenmarie #tmannexe #lunchboxbangsarsouth #lunchboxkgmelayusubang #subangskypark #makanmakan #masakandarirumah #cookwithlove #masakdarihati #jjcm #happyfoodhappytummy #simedarbyaradamansara #bekalmakan #menupilihan #bekalmakansiang #oasisaradamansara #cittamall #kakimakan

Share 8 0
rizthailand. Sos nampla rm=8
White pepper Thai = RM7
Thai Kaumok= RM38
Tepung Gogi=

Sos nampla rm=8 White pepper Thai = RM7 Thai Kaumok= RM38 Tepung Gogi=rm10 Semua harga ni x termasuk Postage!!! Whatsup 0145098189 or click link kat Bio cpt2 ya #cookwithlove #instafoodie #foodgasm #luvCooked #homecooked #homemade #foodie #foodporn #food #alhamdulilalh #resepifakri #wajibCuba #sedapsangat #malaysia #food52 #foodbloger #foodblogg #malaysiafood #malaysian #foodphotography #foodtrip #foddiegram #thaipalmsugar #cookingwithhero #fakriicookingclass

Share 16 0
ikawong_. Harini tak pergi pasar. Masak apa yang ada. Daging pun ada. Alhamdulil

Harini tak pergi pasar. Masak apa yang ada. Daging pun ada. Alhamdulillah ada buah betik. Kita tumis betik. Mak mertua aku yang ajar tau masak tumis betik ni, cuma takda santan. @sitizawiyah_ mak ! Santan takdeee. Mak masak ape tewwwwww ? ❤️ #atiqahmasakapaharini #followigmakmertua #cookwithlove

Share 17 0
delicioussambalmakuda. Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda
Sambal Instant/Sambal Travel
Rea

Travel Set - Delicious Sambal Mak Uda Sambal Instant/Sambal Travel Ready-To-Eat, korang mana yang suka pergi travel tu selalunya kan memang akan ada masalah..Masalahnya ialah tekak..Tekak Melayu yang kalau pg mana2 negara mesti nak pekena juga masakan rumah.. . So sekarang dah takde masalah dah, korang boleh beli Travel Set ni..Bila letak dalam travel pouch ni Sambal tak tumpah kat baju2 bila kita letak dalam luggage.. . Sis selalu problem bila dah buka sambal, pastu esoknya nak kena travel negara lain plak..mesti kena bungkus dalam plastik dgn sgala tisu getah semua pakai kononnya nak elakkan dari tumpah..End Up, tumpah jugak..😅 . So bila ada Travel Pouch ni senang, sambal kalau dah bukak letak balik dalam ni..cantik je duduk diam dalam tu..😋 . Travel Set will available soon..😍😍 Stay Tune..🤗 . #sambalbilis #sambaltumisbawang #sambaltumispetai #sambalberapiikanmasin #sambalberapiparu #sambalinstant #sambaltravel #sambalhomemade #sedapdimakan #sambalsedap #tempoyakikanbilis #sambaltempoyakpetai #cookwithlove #foodporn #sambalviral #delicioussambalmakuda

Share 3 0
pickled_mango. When you have leftover veggies- raw, stir fried, roasted, steamed what

When you have leftover veggies- raw, stir fried, roasted, steamed whatever- make them into a frittata. I had spinach, kale, mushroom, zucchini and bell peppers left over from last week’s dinners and kept them in the freezer. Today while waiting tor dinner to cook in the oven, I made frittata for tomorrow’s breakfast. I sautéed the leftover veggies in an oven-safe pan, added eggs and cheese and cooked on low until the eggs are set. This is when you are cooking the bottom half of the frittata. Then top it with cheese and pop it in the oven for a broil to cook the top half, maybe 5-7 min. The oven was already hot so it was easy to pop the whole thing in the oven. After letting it cool a bit, I cut it up, put them in a container to keep. Tomorrow I will take out a few slices and heat them up before serving. Easy!

Share 9 1
imhace. Ok, ibu ajar menggoreng hari ni. Selamat mencuba! 😅
.
.
.
#ibuumaruje

Ok, ibu ajar menggoreng hari ni. Selamat mencuba! 😅 . . . #ibuumarujer #hacecook #cookwithlove

Share 10 0
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});